Schack HT- 13 av Daniel Vikström

Hej!

Tänkte uppdatera sidan om vad som har hänt i schackets värld för min del och för Riddarhyttans SS del under HT-13 samt vad som kommer hända innan året är slut.

Först lite vad som har hänt sedan sist…

Kick-start i Västmanlandsserien mot Kungsör den 26e Oktober

Hemmamatch! Lördag! En ny medlem i klubben, Pertti Sarja med rating 1600, ska delta på sin första tävling för RSS. De tävlande för Riddarhyttan är Pertti Sarja på bord 1, följt av Daniel Vikström på bord 2, Hans-Åke Karlsson på bord 3 samt Göran Wiker på bord 4. Totalt har vi en medelrating på 1463.5. Kungsör är det högre rankade laget med en medelratring på 1532.75.

Jag lyckades vinna mot min motståndare ganska fort efter ett riktigt aggressivt parti (från båda sidor). Det stod alltså 1-0 till Riddarhyttan. Hans-Åke Karlsson lyckades ”rädda” sitt parti till en remi från att ha legat ställningsmässigt under, medan Pertti tyvärr förlorade ett parti som länge såg ut att vara remi. Göran Wiker fick också remi i sitt parti vilket gav slutresultatet 2-2 i rond 1. Väl kämpat av Riddarhyttan!

 

Stor-seger i rond 2 mot VSK lag 7 den 27e November.

Den 17e november spelades rond 2 i serien, borta mot VSK 7. Det blev en storseger för Riddarhyttan med 4-0. Mitt parti höll på ca 1h längre än de andras och det var länge en ganska låst ställning som sedan mynnade ut i ett riktigt intrressant slutspel där båda hade fribönder. Mina bönder var snäppet snabbare än hans och jag kunde avgöra min match. Efter Rond 2 leder Riddarhyttan serien!

Länk till Västmanlansserien, där man även kan se individuella bordsresultat: http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=3372

 

Nu lite om vad som kommer hända för min del under resten av året:

Riddarhyttan åker till Uppsala den 30 nov-1 dec

Den 30 november äger både Uppsala möte och Novemberslaget rum samtidigt. I turneringen uppsala möte får alla delta, men den är främst riktad till de med lite högre rating. Jag har dock valt att spela i Uppsala Möte istället för novemberslaget trots min rating. Novemberslaget är den parallella turneringen där man får ha en max-rating på 1632 och där ska Patrik Olsson spela. Jonas Vikström deltar eventuellt i någon av de två tävlingarna.

Spelscheman: http://www.schack.se/pdf/inbuppsalam13.pdf

Anmälda/resultat:

Uppsala möte: http://chess-results.com/tnr113052.aspx?lan=6Novemberslaget: http://chess-results.com/tnr112362.aspx?lan=6

 

Seriematch den 8e december mot Hedemora/Horndal-alliansen!

Finns inte så mycket att säga annat än att vi taggar till!!!

 

Luciaturneringen den 14 dec

Många i RSS deltar inklusive jag!

Info: http://www.schack.se/pdf/Luciaturneringen2013.pdf

 

Karlstad Open i mellandagarna! 27-30 dec

Jag känner för att spela lite fler ratingpartier och har bestämt att tillbringa mellandagarna, inklusive min födelsedag den 28 dec, med att spela en turnering i Karlstad. Upplägget är att det är 7 ronder med 90 min betänketid per person och parti samt 30 sekunders tillägg per drag från och med drag 1. Detta ska bli riktigt spännande!

Info: http://www.schack.se/pdf/KO2013_A4.pdf

Ha det fint allihop så hörs vi igen! 🙂

 

 

 

 

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s